Design Internship

Solliciteer nu

Designstage bij Vruchtvlees? 

We hebben doorlopend plek voor twee ambitieuze designtalenten.

FULL-TIME · DEN HAAG

Hoe het is om te werken bij het beste designbureau van Europa? Dat mag je zelf ervaren! We hebben namelijk plek voor twee ambitieuze studenten die graag willen leren hoe je merkidentiteiten, websites en campagnes ontwikkelt voor o.a. Dutch Design Week, Theater Rotterdam en De Vegetarische Slager. Samen met onze designers Niek, Walewijn, Roland, Lumir en Rindor leer jij vast de kneepjes van het digital design-vak.

Wie ben jij?

Een ambitieuze design student aan de kunstacademie of het HBO, die graag kennis wilt maken met de praktijk. Net als ons geloof je dat een identiteit op alle platformen goed moet kunnen werken: van een banner op Facebook tot een poster op straat. In je portfolio vinden we daarom mooie voorbeelden van digitale en offline oplossingen. Bovenal, je weet goed je weg in de Adobe programma’s, werkt nauwkeurig en staat te trappelen om je ideeën tot uitvoering te brengen.

Portfoliotips van Rindor - Creative Director Vruchtvlees

We horen vaak dat potentiële stagiairs het spannend vinden bij ons te solliciteren. Niet nodig! We ontvangen veel stage-aanvragen, maar niet alle aanvragen passen even goed bij ons. We vinden het net zo belangrijk dat je als persoon goed binnen ons team en studio past. Daarom helpen we je graag op weg. Creative Director Rindor geeft wat handige tips:

  • Maak een portfolio website. We zijn groot fan van overzichtelijke portfoliowebsites, waarop we je werk eenvoudig kunnen bekijken. Werk niet met tijdelijke WeTransferlinks of grote PDF-bestanden, de kans is groot dat we deze helaas missen.
  • Less is more. Toon niet alles wat je hebt gemaakt, maar kies het werk dat echt laat zien wie jij bent als ontwerper en geef de projecten de ruimte. Licht bijvoorbeeld slechts 3 of 4 projecten en leg uit hoe je te werk bent gegaan. Het werk moet op zichzelf kunnen spreken. 
  • Wees conceptueel én concreet. We kunnen goed door het conceptuele plaatje heen kijken, maar werken bij een designstudio is anders dan op de academie. Toon liever één goed project, dan een veelvoud aan concepten.

We vinden het erg interessant om te horen wat jouw visie op design is en waar je graag naar toe wilt groeien. Zorg dan ook voor een enthousiaste motivatie waarom je juist graag bij Vruchtvlees stage wil lopen.

Wat kan ik verwachten van een stage bij Vruchtvlees?

Je komt te werken in een team van 18 jonge mensen, dat enthousiast en gedreven door design de potentie van ambitieuze merken realiseert. We geloven dat we met ons Dutch Digital Design de wereld een stukje beter en mooier kunnen maken. Je wordt intensief begeleid en zal op uitvoerend niveau bijdragen aan verschillende fases van een project, met name op een offline doorvertaling van het digital design. Aan het eind van je stage kijk je terug op veel projecten die je van concept tot realisatie hebt zien uitgroeien.

Dat klinkt als iets voor mij! Hoe word ik stagiair(e)?

Stuur je digitale portfolio en motivatie in (geen WeTransfer-links of PDF's groter dan 10MB) in via het formulier.

We hebben ruimte voor twee stagiair(e)s vanaf september, februari of mei. Je bent gedurende 5 maanden 32-40 uur per week beschikbaar. Wanneer je kan starten? Dat overleggen we graag met jou! 


“Een stage bij Vruchtvlees is werken aan allerlei opdrachten op allerlei niveaus, verantwoordelijkheid en vrijheid maar ook lunchen en lachen. Echt een toffe, toegankelijke, all-around, leerzame stage.”

— Lars Posthumus, AKV | St. Joost, Breda